Webáruház készítése .NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az új évezredben az internet a bolygó legnagyobb részét sikeresen meghódította és ma már szinte elképzelhetetlen, hogy a fejlettebb országokban a fiatalabb generáció ne ismerné és használná a mindennapokban. Az internet lehetővé tette, hogy egy hatalmas információtömegben kereshessünk, a legfrissebb híreket a világról elolvashassuk, közösségi oldalakon kommunikáljunk, kikapcsolódási lehetőségeket teremtett, hivatalos ügyeket sem kell már minden esetben személyesen intézni és így van ez az utazás és programok szervezésével valamint a vásárlással. Pár kattintással már megszerezhető és lefoglalható bármi és nem kell órákat utazni egy-egy termék beszerzésére, akár a tengerentúlról is házhoz szállíthatják a kiválasztott árut.

Ez a fejlődés a technológia és az eszközök gyors fejlődésében is látható, hiszen évről évre kerültek ki új eszközök a felhasználók számára és a fejlesztőknek is alkalmazkodniuk kell és megismerni az újításokat, hogy kielégíthessék az igényeket. Emiatt a webes technológiák megismerését fontosnak tartom, mivel továbbra is fontos szerepet fog játszani a mobilszoftverek fejlődése mellett.

A szakdolgozatomban ASP.NET MVC keretrendszert alkalmazva egy borokat áruló webáruház alkalmazást készítettem, amelyben a felhasználó az oldalon böngészhet és a raktáron lévő termékekből vásárolhat. A bevezetőt követően részletezem a specifikált feladatot és a használt technológiákat mutatom be röviden. Ezt követően a feladat megoldásának menetét mutatom be részletesen, majd a kész alkalmazás működését. Végül az eredményeket értékelem és a lehetséges továbbfejlesztési lehetőségeket említem meg pár mondatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.