Webáruház készítése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen körülmények között a kiskereskedelemben résztvevő vállalkozások számára szinte elengedhetetlen, hogy egy webáruházzal rendelkezzenek, melynek segítségével lehetőség nyílik számukra a potenciális vevőik elérésére.

A webáruházak elkészítésére számos keretrendszer közül választhatunk. A dolgozatom elkészítése során feladatom megismerkedni az általam választott ASP.NET keretrendszer által kínált technológiákkal, lehetőségekkel, melyek használatával dinamikus weboldalakat lehet készíteni. További elvárásként szerepel még a Bootstrap keretrendszer megismerése is, amely jelen pillanatban az egyik legelterjedtebb „mobile-first” HTML, CSS illetve Java keretrendszer. Ezen keretrendszerek együttes használatával a jelen követelményeknek megfelelő webáruház készíthető.

A dolgozatom során egy olyan mobilos környezetből is egyszerűen használható alkalmazást készítek, amelynél az ergonomikus, könnyen használható felület mellett, a keresőbarát- kialakítás is egy fontos szempont. Az oldalt üzemeltető vállalkozások szempontjából fontos az oldal egyszerű és gyors karbantarthatósága, így az adminisztrációs felület kialakítására is nagy hangsúlyt fektetek a dolgozatom elkészítése során.

A dolgozat első részében az elkészítés során felhasznált keretrendszereket, technológiákat mutatom be, az azt követő részben pedig a működés rövid bemutatása után a webáruház fejlesztése következik. A fejlesztés részben a felhasználók, illetve az üzemeltetők számára elérhető oldalak bemutatása után a webáruház felépítésével kapcsolatos modellekkel, majd a modellek és a felhasználói felület vezérléséért felelős osztályokkal foglalkozok. A szakdolgozatot az elkészült webáruház értékelése, a további fejlesztési lehetőségek zárják.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.