Webáruház motor tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre inkább online végezzük el a vásárlásainkat, amelyekhez elengedhetetlen a webáruházak használata. Azonban felismertük, hogy a webboltok hasonló adatokat használnak, és a műveleteik hasonló logikán alapulnak, ezért szeretnénk őket általánosítani.

Az alkalmazás célja, hogy egy keretrendszert adjon több webáruház működésének kiszolgálására. Ennek érdekében egy olyan webalkalmazást fejlesztünk, amely egy általános sablonba tölti be a webáruház-specifikus adatokat, de alattuk az alkalmazás logika és az adatbázis ugyanaz.

Az egyes webáruházakat az adminisztrátorok hozzák létre, és ők töltik fel a termékajánlatokat is rájuk. A felhasználók pedig bármelyik létrehozott webáruház kínálatát böngészhetik, és regisztráció után vásárolhatnak is belőle.

Mindezt AngularJS-szel és Node.js-szel valósítottam meg. Az adatbázis a MySQL és a MongoDB technológiák előnyeit ötvözi.

Megvalósítottam benne a routingot, kétféle adatbáziskezelést, felhasználó- és jogosultságkezelést, képfeltöltést, ill. speciális attribútumok megadását, valamint tárolt eljárást is készítettem benne.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.