Webes alkalmazás fejlesztése szervezői és fejlesztői csoportok számára JavaScript technológiák felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a webes alkalmazások jelenléte és szükségessége megkérdőjelezhetetlen. Ezek az alkalmazások számtalan különböző technológiát felvonultathatnak, hogy minél igényesebben, kényelmesebben, gyorsabban és optimálisabban tudják kiszolgálni a felhasználók igényeit. A JavaScript, ami mára az egyik legelterjedtebb modern webes programozási nyelv, nagyon sok webes keretrendszer alapja. Ezen technológiák használatával a fent említett követelmények teljesítése sokkal egyszerűbbé válik.

A nagyvállaltok törekednek arra, hogy minél több kisebb és jól összefogható csoportokra, egységekre bontsák az elvégzendő feladatokat illetve problémákat, ezáltal a dolgozók egy-egy csoportját bizonyos problémakörök vagy területek köré gyűjtve. Egy ilyen alkalmazás fejlesztésébe kapcsolódtam be a Nokia Solutions and Networks Kft. keretein belül. Az alkalmazás célja, hogy a Nokián belül lévő rengeteg egység, szervezet (organizáció), csoport és dolgozói tömörülés között lévő szövevényes kapcsolatokat, az információáramlást átlátható és felhasználóbarát módon ábrázolja és menedzselje, illetve a felhasználók által jelzett kéréseket minél hatékonyabban teljesítse.

A szakdolgozatom kezdeti célja az alkalmazás által használt számos különböző modern webes JavaScript technológia megismerése és a gyakorlatban sikeres használata, illetve az adatok tárolásáért és menedzseléséért felelős MongoDB adatbázis-kezelő rendszer megismerése és alkalmazása. Ezek után az alkalmazáshoz különböző új funkciókat fogok elkészíteni, illetve meglévő funkciókat átírni és javítani ezáltal a hiányosságokat és gyengeségeket kiküszöbölni. Célom az is, hogy a Python nyelvet alaposabban megismerve olyan szkripteket írjak, amelyek segítségével prezentálható és szemléletes (pl.: xlsx vagy pptx) típusú kivonatokat készítsen az alkalmazás egy adott szervezetről vagy egységről és azok adatairól, információiról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.