Webes alkalmazások automatizált tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Huszerl Gábor Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A dolgozatban egy AngularJS keretrendszerben írt alkalmazáshoz tervezek tesztelési infrastruktúrát.

Kezdetben bemutatom, hogy milyen alapfogalmak jellemezik a szoftvertesztelést, bevezetem többek között a statikus tesztelés, unit tesztelés, integrációs tesztelés, és grafikus tesztelés fogalmát.

Ismertetek egy példa AngularJS alkalmazást, amihez a továbbiakban a tesztelést fogom tervezni. A korábban ismertetett fogalmakra alapozva tesztelési eszközöket mutatok be, amelyek az alkalmazás teszteléséhez megfelelőek lehetnek.

A bemutatott eszközöket értékelem, majd választva közülük kialakítom a teszteléshez szükséges eszközkészletemet. A teszteléshez szükséges eszközök a Jasmine, Karma és Protractor lesz. Az eszközöket telepítem és integrálom a projektbe.

Miután kiválasztottam a szükséges tesztfuttató és leíró programokat, megtervezem az alkalmazás teszteseteit azzal a céllal, hogy az AngularJS által biztosított, az alkalmazásban is demonstrált elemeket lefedjem, így az alkalmazás nagymértékű tesztlefedettségéhez a példák alapján legyen megvalósítható. A megvalósított tesztekhez tesztlefedettséget mérek. Böngészőben futó automatizált grafikus teszteket tervezek, és valósítok meg, szintén a technológia bemutatásának céljával.

Statikus tesztelési eszközt integrálok a projekten. A szabályrendszert az igények alapján személyre szabom, a felmerülő problémákat bemutatom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.