Webes felület tervezése és fejlesztése a QAD Enterprise Applications integrált vállalatirányítási rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Jelen diplomamunka feladat megvalósítása során megterveztem egy olyan rendszert, mely kielégíti egy tipikus kiskereskedelmi vállalkozás igényeit; továbbá a tervek alapján elkészült egy olyan grafikus felületű webalkalmazás, melyen keresztül elérhetők a QAD Enterprise Applications integrált vállalatirányítási rendszer vevő karbantartás, vevői rendelés rögzítés és számlakészítés funkciói. Az adatok megadását a QAD mezősúgóihoz hasonló intelligens keresők támogatják.

A feladat egy kiskereskedelmi rendszer elvárt funkcióira vonatkozik, ezért a vevői rendelés rögzítés és számlakészítés egy közös menüpontban, a QAD által biztosított függő számla karbantartás funkció segítségével került megvalósításra.

A vevő karbantartás a QAD EE rendszerében több lépésben történik, ennek megfelelően a funkciót két menüpont: az üzleti kapcsolat karbantartás és a vevő karbantartás elkészítésével valósítottam meg.

Az alkalmazás szerver oldali része Java nyelvű kódot, kliens oldali része HTML5, CSS és JavaScript kódot tartalmaz. Szerver oldali keretrendszerként egy általam korábban készített programot választottam, kliens oldalon JQuery library-t és Knockout keretrendszert használok. A felhasználói felület DevExtreme biztosította widgetek felhasználásával készült. A QAD rendszerrel való kommunikációt a QXtend-en keresztüli SOAP webszolgáltatás hívásokkal oldottam meg.

A diplomamunka keretei között elkészült egy a QAD rendszer kiválasztott funkcióinak elérését biztosító, grafikus felülettel rendelkező webalkalmazás.

Az elkészített rendszer egyedi, sem a QAD, sem a QAD-t Magyarországon forgalmazó ISYS-ON Kft. jelenleg nem biztosít valódi háromrétegű architektúrával rendelkező, a mai felhasználói igényeknek megfelelő webes felületet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.