Webes gráf- és modellmegjelenítő

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A folyamatosan fejlődő világ igényeinek komplexitása növekszik, amihez bonyolultabb és nagyobb méretű modellező eszközökre van szükség, ezért egy olyan webes szerkesztő rendszert kell kidolgozni, amely hatékonyan képes nagy méretű gráfokkal dolgozni.

Ehhez meg kell tervezni egy olyan szoftvert, amely alkalmas nagy méretű gráfok megjelenítésére és szerkesztésére, elmentésére és visszaállítására, továbbá a gráfok automatikus elrendezésére. A tervezés után meg kell valósítani a szoftvert, tesztelni a megoldást, majd végül összegezni kell a fejlesztés és tesztelés során nyert tapasztalatokat.

A dolgozat röviden ismerteti a webes gráf szerkesztő létrehozására alkalmas technológiákat. A dolgozat bemutatja a tervezés folyamatát, ezen belül a webes felület mögött húzódó adatstruktúrát, a gráf megjelenítő terveit, valamint az automatikus rendező algoritmusokat.

A dolgozat ezt követően ismerteti a megvalósítás folyamatát. Ezen belül az automatikusan rendező algoritmusok alkalmazása során nyert tapasztalatokat, a mentés és visszaállítás során használt "parser" működését. A folyamatok során felmerült problémákat és azok megoldásait.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.