Webes keretrendszer fejlesztése szoftver review folyamatok támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A szoftverfejlesztés során az forráskódon kívül egyéb dokumentumok, és más termékek is keletkeznek, mint például a követelményelemzések, a specifikációs dokumentumok, modellek, és tesztelési kódok. Egy szoftver kiszállításban ezek mindegyike szerepel. Fontos, hogy a kiszállításban részt vevő összes termék megfeleljen a vele szemben tá-masztott elvárásoknak. Ennek eléréséhez használják a validációs folyamatokat.

A validációs folyamatok közé tartozik az úgynevezett review is. A review során egy szakértőkből álló csoport elemzi az adott terméket a meglévő elvárások ismeretében, és módosítási javaslatokat tesznek. Ezeket a módosítási javaslatokat a csoport tagjai közö-sen is megnézik, és döntést hoznak róluk. A csoport által elfogadott javaslatokat továb-bítják egy kijelölt személy számára (aki többnyire a termék készítője/szerzője), hogy végezze el a szükséges módosításokat. Amennyiben a szükséges módosítások megfele-lően el lettek készítve (vagy nem is találtak módosítandó részt), akkor a termék adott verziója (javítás/módosítás utáni verziója) hivatalosan átment a review folyamaton, ami azt jelenti, hogy az ott vizsgált elvárásoknak megfelel. Egy szoftver kiszállítás során meg kell mutatni, hogy minden terméknek a kiszállításban részt vevő verziója átment a review folyamaton.

Szakdolgozatom a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft review folyamatának fejlesztése érdekében készült webes keretrendszerről szól. A cégen belüli követelmények össze-gyűjtése adja a kiindulópontot. Ezután egy piacfelmérés keretén belül bemutatásra ke-rülnek a témához illeszkedő konkurens termékek, kitérve azok előnyeire, hátrányaira. A dolgozat fő részét az új webes keretrendszer létrehozása adja, mely tartalmazza a speci-fikációt, a tervezést, az implementációval kapcsolatos főbb lépéseket, illetve az elkészült termék bemutatását és értékelését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.