Webes médiakezelő rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A média internetes kezelése és megosztása egyre fontosabbá válik napjainkban. Ez főként annak köszönhető, hogy egyre többen érik el az internetet.

A legújabb telefonokon szinte kivétel nélkül található kép és videó felvételi lehetőség, melynek következtében egyre több képet és videót készítünk, amiket általában ismerőseinkkel is meg szeretnénk osztani. Az internetes tárolásnak megvan az az előnye is, hogy a különböző eszközökön egységesen elérhetőek a feltöltött fájlok, és nem kell azokat például a telefonunk memóriájában tárolni.

A diplomaterv témája egy webes médiakezelő rendszer létrehozása, ami képek tárolására, kezelésére és megosztására alkalmas, valamint a későbbiekben egyszerűen bővíthető más fájl típusok támogatásával is (például videó, zene, dokumentum). A feltöltött képek albumokba rendezhetőek és visszakereshetőek metaadatok alapján.

Dolgozatomban áttekintem a közösségi média fogalmát, bemutatom az ismertebb létező megoldásokat, a saját rendszer legfontosabb moduljait, a feltöltés, keresés, és megosztás tervezését, megvalósítását, majd a rendszer átfogó tesztelését, és végül a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.