Webes rendeléskövető alkalmazás fejlesztése szolgáltató nagyvállalatnál

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A dolgozatom során először megvizsgáltam, hogy a piacon milyen módszertanokat alkalmaznak és ezekre milyen feladatkezelő alkalmazások használhatók.

Ezt követően ismertettem a cég által használt, belső fejlesztéső webes alkalmazást, melyen keresztül az elakadt vagy problémás megrendelések vannak nyomon követve és kijavítva. A rendszerről architekturájáról és kinézetéről is külön szót ejtek. Az alkalmazást egy CodeIgniter keretrendszer segítségével PHP nyelven lett implementálva, melyet Jquery elemekkel vegyítve egy apache szerveren futtatnak. A diplomám során ebben a rendszerben fogok fejlesztéseket elvégezni.

Megvalósítottam egy elfelejtett jelszó visszaállító megoldást. Ennek során a felhasználó email-en keresztül kap jogosultságot egy új jelszó beállítására. Új jelszót csak regisztrált és megfelelő email címmel rendelkező felhasználók igényelhetnek.

A felhasználói élmény javításának céljából a nagy listás nézetek betöltését és felépítését kell újraértelmeznem. Ennek során limitált darabszámú tartalommal töltöttem fel az oldalakat és külön lapokra osztottam a megjelenítendő tartalmat, ezzel biztosítva a performanciát.

A rendszerben különböző jogosultságkezelő nézeteket alakítottam ki. Ennek során megvalósítottam, hogy az egyes nézetekhez beállítható legyen, hogy melyik felhasználók férhetnek hozzá, illetve a rendszerben használható eszközöket is kategorizáltam és a kategória alapján lehet eldönteni, hogy az egyes felhasználók jogosultak-e az eszközök használatára.

A felhasználók munkájának könnyítésére export és import funkciókat implementáltam, ezzel elősegítve elsősrban a tömeges betöltéseket illetve a nagy adathalmazok egyszerű kimentését külső fájlokba.

Végezetül a menedzsment számára készítettem egy dashboard nézetet, melyen diagramokon szemléletesen nyomon követhető a rendszer terheltsége illetve az egyes kategóriákba eső műveletek gyakorisága és egyéb statisztikai adatok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.