Webkettes közösségi portál ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen diplomaterv témája egy saját ötleten alapuló, webkettes közösségi portál megtervezése és megvalósítása. Az elkészítendő webportál alapvető lényege, hogy a felhasználók kimutathassák személyes ízlésvilágukat, és így megoszthassák egymással véleményüket a világ különböző dolgairól. A portálon tetszőleges dolgokat lájkolhatnak vagy diszlájkolhatnak: zenéket, filmeket, sportokat, személyeket, vagy bármit a világon. A felhasználók így másokkal is megoszthatják, mely dolgok iránt érdeklődnek, kialakítva ezzel egy vadonatúj webes közösséget a Facebook és a Twitter mellett.

A feladatom a fenti ötletet megvalósító, modern webalkalmazás elkészítése volt, folytatva a már korábban, önálló laboratóriumban elkezdett munkát. A webportál ASP.NET MVC platformon készült, mely az egyik legfejlettebb webes fejlesztési környezet. Segítségével hatékony, megbízható, ugyanakkor rendkívül felhasználóbarát webalkalmazásokat lehet készíteni, melyek az AJAX és jQuery technológiák széleskörű használatával kényelemben és látványban gazdag felhasználói élményt nyújtanak.

A diplomatervemben bemutatom mindazokat a gondolatmeneteket, amelyek végigkísérték a tervezés és a megvalósítás folyamatait. A legfontosabb részleteket kiemelve végigvezetem az olvasót, hogyan lehet egy mai, a XXI. század igényeit kielégítő webkettes alkalmazást megtervezni és felépíteni, részletesen kitérve az ilyenkor fellépő legkritikusabb kérdésekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.