Weboldalak automatizált tesztelése MediaWiki dokumentáció alapján

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Szinte minden szoftverfejlesztő találkozott már azzal a problémával, hogy teszteket, vagy dokumentációt kell írni, és ezt vagy kedv, vagy idő hiánya akadályozza. Webes alkalmazások esetén is hamar frusztrálóvá válhat, ha manuálisan kell minden egyes módosítás után újra és újra végig járni a teszteket. Ebben nyújt segítséget az általam tervezett projekt, ami nem csak a tesztek ismételt futtatását teszi lehetővé, hanem egyidejűleg azok dokumentálása is megtörténhet.

Dolgozatom kezdő lépéseként összefoglalom, hogy milyen szempontok alapján kell, vagy szokás felhasználói interakcióval foglalkozó elemeket tesztelni. Ezen kívül egy-egy már meglévő, és bárki által elérhető weboldal tesztelési eszközt is bemutatok.

Következő egységként a projektem főbb tervezési állomásait járom be. Ezek mellett néhány bekezdésen keresztül a felhasznált alkalmazások, eszközök és nyílt forrású és szabad szoftverek funkciójukról és szerepükről is említést teszek.

Ezt követően egy egyszerű példán keresztül bemutatom, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, és az egyes részek miként kapcsolódnak egymáshoz. Majd a blokk végén megmutatom a részletezett kód által generált PDF dokumentumot is.

Végezetül a továbbfejlesztési lehetőségek modul alatt megemlítem azokat az általam felmerült újítási opciókat, amivel még színesebbé, és könnyebben használhatóvá lehetne tenni a már meglévő projektemet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.