Webtechnológiák szellemi frissességet mérő játékok fejlesztésére

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A hétköznapi orvoslás doktorai nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel bizonyos mentális betegségek megfelelő időben történő felismeréséhez. Ezek a betegségek csak nehezen kiértékelhető, orvos és páciens számára egyaránt fárasztó klinikai tesztek segítségével diagnosztizálhatóak, sajnos szinte biztosan túl későn.

Az informatikai kutatások azonban e területen is előre lépést hozhatnak. Az első lépések már megtörténtek: a paípr alapú teszteket sok helyütt leváltották a megfelelő tabletes alkalmazások, csökkentve a terheket. Ám további kutatások szükségesek, melyek növelik a kellően korai diagnózis esélyét.

Az M3W projekt egy újabb lépést kísérel megtenni ebbe az irányba. Célja egy olyan számítógép alapú rendszer létrehozása, mely lehetőséget nyújt az átlagembernek, hogy szellemi frissességét rendszeresen ellenőrizze, mégpedig szórakoztató számítógépes játékokon keresztül.

Ez a diplomaterv, miután egy áttekintést ad a rendszerről, egy olyan alkalmazást mutat be, mely lehetővé teszi internetböngészőben játszható játékok könnyű integrációját az M3W rendszerbe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.