WiFi kapcsolatra képes többplatformos logikai analizátor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom két témakörrel foglalkozik. Először egy kész áramkörök hibakeresését megkönnyítő eszköz tervezésének és megvalósításának lépéseit részletezi, utána az ehhez csatlakozó több platformot támogató alkalmazás elkészítésének lehetőségeit és nehézségeit tárgyalja.

Egy logikai analizátor fő feladata az, hogy egy elkészített áramkör digitális jeleit vizualizálja. Azonban ezen nagysebességű jelek hatékony mintavételezése és tárolása nem egyértelmű feladat. Többféle megközelítés is lehetésges, azonban többségük nagyon idő- és költségigényes. Feladatom volt azon optimális megoldás megtalálása és megvalósítása, mely elvégezhető a rendelkezésre álló idő alatt és kivitelezése megoldható.

Napjainkban szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal, így nyilvánvaló volt, hogy a mért jeleket célszerű lenne okostelefonon megjeleníteni. Több platform is elérhető, melyek felépítése és működése meglehetősen különböző. Arról nem is beszélve, hogy mindegyik más programozási nyelvet támogat, így nem volt egyértelmű, hogy az elkészítendő alkalmazás melyik platformra készüljön. Ezt a problémát orvosolják a több platformot támogató keretrendszerek, melyek minimális platformspecifikus ismeretet igényelnek. Lehetőséget adnak arra, hogy egy közös kód bármelyik platformra lefordítható legyen.

A fent említett két témakör összekapcsolásából született meg a WiFi kapcsolatra képes többplatformos logikai analizátor, mely az előzetes várakozásokat túlszárnyalta, egyedülálló és a piacon nem létezik még egy ilyen eszköz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.