Wiki portál megvalósítása HTML5 technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A dolgozat témája a HTML5 és az ahhoz kapcsolódó technológiák, valamint ezen technológiák gyakorlati felhasználása egy wiki portál tervezésénél és fejlesztésénél. Bemutatja a HTML5 és a CSS W3C szabványait és specifikációit, valamint a kliens oldali szkriptek készítésére használt JavaScript nyelvet, és a szerverrel való aszinkron kommunikációhoz elengedhetetlen Ajax-ot. Felméri a jelenleg használatban lévő wiki portálok szerkezeti felépítését és technológiai helyzetét, ezekből levonja a szükséges tanulságokat, és ismerteti a HTML5 lehetséges felhasználási módjait egy modern wiki portálban.

A dolgozat leírja a portál tervezését: a választott szerver oldali nyelvet és adatbázis technológiát, a választott fejlesztőkörnyezetet. Részletesen bemutatja a megtervezett relációs adatbázist, valamint a portál szerkezetét. Kitér a fejlesztés során felmerült problémákra és azok megoldására.

Végezetül a dolgozat ismerteti a tervezés és fejlesztés során szerzett tapasztalatokat, értékeli az elvégzett munkát, és betekintést nyújt a wiki portál továbbfejlesztési lehetőségeibe, bemutatja a még implementációra váró funkciókat, és a távolabbi jövőre vonatkozó terveket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.