Windows Desktop vezérlése

OData támogatás
Konzulens:
Rajacsics Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az asztali alkalmazások fejlesztése során számtalan olyan funkcióval találkozhatunk, amelyet valaki már implementált korábban. Sokszor egy-egy szoftver feladata csak annyiból áll, hogy ilyen funkciókat valamilyen üzleti logika szerint egymáshoz kössön.

Megvizsgáltam több különböző felhasználási területen használatos szoftvert, amelyekre egyértelműen igaz ez az állítás. A beosztott monitorozás, szülői felügyelet, laptop lopásvédelem és illetéktelen hozzáférés-védelem céljára készült szoftverek mind ugyanazokat az alapvető funkciókat használják, csak más-más módon kombinálva. Egy olyan architektúra megalkotásával, amely lehetővé teszi a szoftver funkcióinak tetszőleges konfigurálását, egymáshoz kapcsolását akár fejlesztés közben, akár futásidőben, jelentősen elősegíthető a szoftver fejlesztése és a felhasználói elégedettség is fokozható.

A feladatomként egy ilyen megoldást valósítottam meg egy függvénykönyvtár formájában, amelyet bármely .NET keretrendszert támogató környezetben fel lehet használni. A függvénykönyvtár segítségével az általam megvalósított funkciók elérhetőek hagyományos, de az említett architektúra által biztosított módon is. Ezen kívül lehetőséget nyújtok további funkciók illesztésére is az architektúra által publikált osztályok származtatásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.