Windows Phone alapú játék felületének készítése webes integrációval

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a mobiltelefonok elterjedése már teljesen általános dologgá vált, hiszen minden embernek szüksége van erre az eszközre. Rendszerint a munkahelyükön is kapnak, s emellett még sokan sajáttal is rendelkeznek. Emiatt is gyorsult fel a telefonok fejlődése és jutottunk el az okostelefonok világába. Ezen eszközök már lényegesen többre képesek a régen megszokott telefonálásnál. Ezen ok folytán fontos, hogy minél több szolgáltatást biztosítsanak a felhasználók számára, ezzel elnyerve azok tetszését. Az okostelefonok hardverileg is rohamosan fejlődnek és ezzel a rájuk készített szoftvereknek is tartaniuk kell az üzemet. Minden cég és gyártó próbál bennmaradni a versenyben, hogy a legjobban elterjessze a termékeit.

A Microsoft is elkészítette a platformot, mellyel szeretne betörni az okostelefonok piacára. Ez lett a Windows Phone 7.

Szakdolgozatom egy Windows Phone 7-re fejlesztett játékalkalmazásról szól és egy ehhez tartozó weboldalról. Ez egy Tower Defense játék, melyben a rendelkezésünkre álló tornyokkal kell elpusztítanunk a pályára belépő ellenséges élőlényeket, hogy azok ne érjék el az út végét.

A játék XNA-ban készült. Elkészítése előtt áttekintettem a hozzá tartozó .NET keretrendszer és a C# nyelv lehetőségeit és összehasonlítottam az XNA adta telefonos lehetőségeket a számítógépes fejlesztéshez viszonyítva.

A weboldal elkészítése Silverlight-ban történt. A weboldal feltétele volt, hogy megtalálható legyen az Azure felhőben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.