Windows Phone alapú játék motorjának készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink mobiltelefonjaira egyre inkább tekintünk többfunkciós szoftver platformként, mint csupán telefonálásra alkalmas eszközként. Az utóbbi években rendkívüli népszerűségnek örvendő okostelefonok nagymértékben felgyorsították a mobil szoftverfejlesztést. Egy felmérés alapján az App Store-ban megtalálható 500.000 alkalmazás mintegy 16 százaléka a játék szekcióban kerül feltöltésre, amely így a legtöbb alkalmazást számláló kategória. Ebből következik, hogy a játékfejlesztésben – mobil platformokra – hatalmas piaci potenciál van, ám a folyamatosan növekvő felhasználói igényeket egyre nehezebb kielégíteni.

Szakdolgozatomban ezen feladat egy részének próbálok megfelelni. Egy hallgatótársammal közösen készített játék logikai motorját készítem el, míg ő a grafikai megvalósításért felelős. Valamint feladatom még a rendelkezésemre bocsátott webes felületbe integrálni az általam készített pályaszerkesztő modult, amely lehetővé teszi a játékosoknak a játék bővítését, így hozzájárul a jobb felhasználói élményhez. A játékhoz készített pályák egy felhőszolgáltatás tárába kerülnek, majd egy felhőben futó alkalmazás szolgálja ki a játékosok telefonját az új tartalommal.

A dolgozat első felében ismertetem az általam használt technológiákat, valamint a tervezés során felmerült alternatívákat járom körül. A második részben foglalkozom részletesen az általam elkészített játéklogika ismertetésével, illetve a hozzá tartozó pályaszerkesztő modul bemutatásával. Mind a két rész két elkülöníthető egységre bontható, hisz a játék és a pályaszerkesztő elkészítéséhez különböző technológiákat kell felhasználnom, és implementációban is nagyban különböznek.

A munkám hozzájárul, hogy a közös végtermék egy Tower Defense típusú játék legyen Windows Phone 7 platformra, amelyhez tartozó webes szolgáltatás segítségével a játékosok különféle szolgáltatásokat kapnak, mely tovább növeli a játékélményt.

Szakdolgozatom végén számos továbbfejlesztési, illetve javítási javaslatot teszek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.