Windows Store alkalmazás készítése mobil platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A hordozható eszközök elterjedése annyira általánossá vált, hogy az emberek sokszor már asztali számítógépek helyett is tablet-et, vagy érintőkijelzős laptopot vásárolnak, mivel az ilyen, kisebb kategóriás termékek is kielégítik azokat az igényeket, melyre szükségük van, sőt adott esetben még jobb megoldást is biztosítanak rá. Az ilyen eszközök képesek az embereket segíteni mindennapi életükben, munkájukban és szórakozásukban egyaránt, annak ellenére, hogy hardverileg némileg mindig lemaradnak az asztali számítógépekhez képest. Elterjedésüket a könnyű és nagyon kényelmes kezelésüknek köszönhetik, s emiatt érdemes nagy hangsúlyt fektetni a fejlesztésükre, ami folytán a legtöbb cég ezt a vásárlói piacot próbálja meghódítani.

A Microsoft rendszerei e kategóriában jelenleg a Windows Phone 7, 8 és a Windows 8, melyek közül az első kettő az okostelefon, míg az utóbbi a tablet és egyben a laptop, asztali számítógépek kiszolgálására készült. Más gyártóktól eltérően a Microsoft a rendszereit úgy készíti, hogy azok folyamatosan egyre közelebb kerüljenek egymáshoz, így talán egyszer eljutunk arra a pontra, hogy a fejlesztés teljesen meg fog egyezni a cég összes eszközén.

Az általam készített alkalmazás Windows 8-on lett fejlesztve, és azon belül az új típust, egy Windows Store alkalmazást reprezentál. Célja a Telekom termékeinek bemutatása, kérdőívek kitöltése, és az érdekelt termékek ajánlatainak elkészítése.

Fejlesztése C# nyelven készült, a .NET keretrendszer használatával. A felület elkészítése XAML-ben történt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.