Workflow kezelő mobilalkalmazás webes kiszolgálója

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban mind nagyobb teret nyernek az egyre több funkcióval rendelkező úgynevezett „okostelefonok”, melyek a hagyományos mobil telefonokhoz képes jóval nagyobb feldolgozó képességgel, és ezáltal értéknövelt szolgáltatásokkal rendelkeznek. A hétköznapi feladatok elvégzésében is sok segítséget nyújthatnak ezek a készülékek, illetve az ilyen készülékekre írt mobil alkalmazások.

Mint az igen jól ismert, leginkább ipari környezetben, a munka hatékonyságát különböző, munkafolyamatokat támogató alkalmazásokkal lehet növelni. Az ilyen rendszerekkel komplex, sokszereplős üzleti folyamatok írhatóak le, amelyek akár több úton is bejárhatók. Ezen alkalmazások nagy segítséget nyújtanak a szervezésben, és a menedzsment munkáját nagyban könnyítik, ám hátrányuk, hogy leginkább asztali környezetre tervezik őket, így mobil kliensen kényelmetlen, vagy lehetetlen a használatuk, valamit az ilyen rendszerek a kis- és középvállalkozások számára általában túl drágák, és túl sok komplex, fölösleges szolgáltatást nyújtanak.

Jó megoldásnak látszik a munkafolyamatok hatékonyságát, és az okostelefonok mobilitását kombinálni. Egy ilyen alkalmazás kifejlesztését tűzte ki célul az AAIT tanszéken futó MFlow projekt. A szerveralkalmazás fejlesztésénél fontos figyelembe venni, hogy a kliensoldalon többnyire mobil készülékeket használnak majd a felhasználók, és a felület tervezésénél kiemelt fontosságú a használhatóság. Emiatt csak a kritikus adatokra van szükség, hiszen minden más csak helyet foglalna el, és a használhatóság rovására menne. A célközönség is ezt a megközelítést várja el, egy bonyolult rendszer elriasztja a potenciális ügyfeleket. Fontos, hogy a rendszer könnyen karbantartható legyen, hiszen ez kritikus tényező az ár kialakításában, amely a kisebb vállalatok számára mindenképp döntő szempont.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.