XLSX kezelés SAP Supply Network Collaboration környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Ferenc
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az SAP Supply Network Collaboration üzleti szoftvere a kifejezetten nagy és komplex beszállítói vagy megrendelői hálózattal rendelkező ügyfelek számára készült átfogó megoldás. A célja, hogy egy jól működő rendszerezett keretet biztosítson a beszállítók és megrendelők közti együttműködésre és kommunikációra. Ennek módja, egy egységes felület, amin keresztül a nagyszámú üzletfél jelezheti egymás felé az üzleti igényeit vagy azok teljesítését a másik felé. Ezen információk elérhetők a partnerek vállalatirányítási rendszereinek közvetlen összekapcsolásával, egy webes felületen vagy pedig táblázatos fájlok formájában emailen keresztül. Ez utóbbi megoldás a termék File Transfer komponense.

A File Transfer a különféle üzleti listákból készít egy CSV (Comma-separated value) formátumú táblázatos dokumentumot. Ilyen üzleti lista lehet például a megrendelések vagy a részletes készletadatok listája. Az így elkészült fájlok elérhetők a termék webes felületén vagy kiküldhetők emailen keresztül. A táblázatkezelőben megnyitható fájlok könnyen kezelhetőek, mindenki által ismert módon, nincs szükség az akár tízezresre rúgó partner hálózat külön oktatására. Ugyanakkor a CSV formátum mára igencsak elavult.

Ezen diplomamunka célja a CSV formátum kiváltása az SAP Supply Network Collaboration szoftveren belül a sokkal modernebb XLSX (Office Open XML) formátummal, ami egy Microsoft által kifejlesztett, de nyílt szabvány, így sok táblázatkezelő szoftver támogatja. A megoldás így megőrzi a CSV platformfüggetlenségét, de kibővíti annak funkcionalitását, például rendezhető, szűrhető és nem szerkeszthetővé tehető oszlopokkal illetve egyéni formázási lehetőségekkel. A generált fájlok megjelenése dokumentumsablonok használatával tetszőlegesen állítható, így az általam fejlesztett alkalmazás egy sokkal áttekinthetőbb és könnyebben kezelhető dokumentumot készít a felhasználók számára. A megvalósított megoldás két részre tagolható, magára az általános XLSX író alkalmazásra és annak a SAP Supply Network Collaboration szoftverbe való integrációjára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.