Záróvizsga portál készítése ASP.NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat, vagy diplomaterv elkészítése minden egyetemi hallgató életében egy fontos mérföldkő. Az alkalmazás elkészítésén, és a dolgozat megírásán felül rengeteg adminisztratív teendője is van a hallgatóknak, és mivel a mai, digitalizált világban az egyetemi adminisztráció jelentős része is online történik, ezért ezeket a teendőket is interneten keresztül kell elvégeznie a hallgatóknak és az egyetemi oktatóknak egyaránt. Sajnos azonban ezek a feladatok nem egy központosított helyen érhetőek el a felhasználók számára, hanem a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke esetében öt különböző rendszeren keresztül kell az adatokat felvinni a záróvizsga felelős számára (Neptun, Tanszéki portál, Diplomaterv portál, Google Forms űrlapok, valamint a tanszéki SharePoint).

A fent felsorolt rendszerek közül mindegyiket kiváltani természetesen adminisztratív okok miatt nem lehet, viszont utóbbi kettőt ki lehet cserélni egy olyan webalkalmazásra, amiben a bevitt adatok rendszerezettebben vannak tárolva, később pedig archiválhatók is. A teendők összefoglalására a másik háromból átvett adatokból egy listát lehet összeállítani a felhasználók számára, ahol látják az összes teendőjüket, az állapotukkal együtt. A záróvizsga-felelős pedig ezen rendszerezett adathalmazból össze tudja állítani a portál segítségével a záróvizsga-beosztást. Az elkészült alkalmazás a dolgozat megírása előtti félévtől kezdve segíti a hallgatók és az oktatók munkáját az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéken (AUT).

Dolgozatomban bemutatom az elkészült alkalmazást, kezdve az architektúra bemutatásával, majd részletesen azokat a felhasználói funkciókat, amiket én készítettem el az alkalmazásban, megmagyarázva az esetleges tervezői döntéseket, illetve részletesen taglalom az adatimportáló alrendszer működését.

A portál jelen formájában is segítséget jelent a hallgatóknak, de legfőképpen az oktatóknak és a záróvizsga-felelősnek, azonban megfelelő algoritmusokkal a beosztás készítését később akár teljesen automatizálni is lehet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.