Zenei jelfeldolgozó egység megvalósítása PCDSP6 jelfeldolgozó kártyán

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gaál József
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Jelen munka egy összetett zenei jelfeldolgozó egység működését vizsgálja. Az eszköz a legáltalánosabb processzálási feladatokat látja el, mint az analóg-digitális átalakítás, fázisváltás, késleltetés, sávkorlátozás, dinamikaszabályozás, hangszínszabályozás, effektezés, keverés, stb. Ezen funkciókat megvalósító algoritmusokat tárgyalom először, majd a megvalósított szimulációt és valósidejű DSP programot mutatom be, a hozzá tartozó grafikus felhasználói alkalmazással.

A szimuláció MATLAB környezetben off-line dolgoz fel hangfájlokat. A különböző modulok paraméterei grafikus felületen állíthatók, és a módosított hangfájl lejátszható, és elemezhető mind idő, mind frekvenciatartományban.

A valósidejű implementáció PCDSP6 jelfeldolgozó kártyára készült, és annak analóg bemeneteit és kimeneteit használja. Az algoritmusok a jelfeldolgozó kártyán található Texas Instruments 16 bites DSP processzorain futnak. A DSP programot vezérlő felhasználói alkalmazás Java nyelven íródott, és PCI buszon keresztül kommunikál a jelfeldolgozó kártyával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.