Zenei készségfejlesztő alkalmazás fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Féléves munkám során egy olyan iOS platformon működő mobilalkalmazás elkészítése volt a feladatom, mely a zenei hallást képes javítani úgy, hogy egy a telefonra csatlakoztatott elektromos gitárral hallásfejlesztő gyakorlatokat végeztet az alkalmazás használójával.

A készítés során több hangkezelő megoldást vizsgáltam meg, és ezek közül választottam ki a projekthez legalkalmasabbat. A kiválasztott AudioKit könyvtár funkcionálisan megfelel a hanglejátszással és hangfelismeréssel szemben támasztott minden követelménynek, amely egy ilyen mobilalkalmazásnál felmerül. Képes a gitáron megszólaltatható hangskálán minden hangjegynek megfelelő hangot megszólaltatni, valamint a mikrofon bemenetre csatlakoztatott gitár jelének analizálásra. A gitár csatlakoztatásához egy iRig eszköz állt rendelkezésemre, amely egy elterjedt audio interfész.

A dolgozatomban bemutatom az alkalmazás tervezése és elkészítése mellett az iOS platformot, illetve azt hogy egy alkalmazást hogyan kell az ötlettől az App Store-ig végig vinni. Bemutatom a fejlesztés előfeltételeit és a szükséges konfigurációs lépéseket, valamint a saját alkalmazásomon keresztül az App Store-ba való feltöltés lépéseit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.