eBook szerkesztő alkalmazás készítése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elektronikus könyv feldolgozási munkafolyamat erre kidolgozott célszoftver nélkül nagyon lassú és körülményes folyamat. Tökéletes eredményt csak a teljes könyv tüzetes átvizsgálásával kaphatunk, gyorsan pedig jelentősen nem javíthatunk a minőségen. A könyvekben jellegzetes hibák fordulnak elő, mint a bent maradt elválasztójelek, a felesleges sortörések, stb. Ezeket hagyományos szövegszerkesztővel nem lehet megtalálni, de egy erre a célra írt algoritmus könnyen kiszűrheti őket.

A diploma célja egy olyan szövegszerkesztő szoftver létrehozása, mely ezt a könyvkészítési folyamatot jelentősen meggyorsítja, segít kiszűrni a hibákat, és csak ott veszi igénybe az emberi tudást, ahol feltétlen szükséges.

A szoftver a forrás könyvtől a kész elektronikus könyvig felöleli a munkafolyamatot, támogatva minden lépést: importálás, helyesírási hibák keresése, tördelési hibák keresése, tipográfiai hibák keresése, stílusozás, struktúra felismerés és tartalomjegyzék készítés.

A szerkesztő saját formátumot használ, mely optimális sebességet nyújt mind szerkesztési időben, mind a céleszközökön. A formátum támogatja a bővítést, így a szöveg, képek, videók kiegészíthetőek egyéb tartalmakkal is további fejlesztéssel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.