iOS alapú éttermi rendelő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobil eszközök, rohamos fejlődésüknek köszönhetően, egyre nagyobb teret nyernek életünk során. Segítségükkel egyszerűbbé vált rengeteg, korábban nehézséget jelentő feladat elvégzése: az olyan, alapvető műveletektől kezdve, mint az internetes tartalmak elérése, az egészen komplex teendőkig, mint pénzügyeink kezelése, gyakorlatilag a legtöbb, hétköznapi életünkben előforduló esetre könnyedén találunk hatékony, jól használható megoldást. A rendkívül nagy népszerűségnek köszönhetően a mobil platformok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy termékeink és szolgáltatásaink minél nagyobb közönség számára legyenek elérhetők.

Feladatom egy olyan mobil alkalmazás prototípusának elkészítése volt, amely képes kiszolgálni a jegy- és ételrendelés körébe tartozó tevékenységeket. Mindkét terület gyakran visszaköszön hétköznapjaink során, gondoljunk csak egy színház- vagy koncertjegy vásárlására, vagy internetes ételrendelésre. A szolgáltatások azonban közel sem naprakészek: egyelőre kevés esetben jelenik csak meg a mobil szemlélet, így munkámmal ebbe az irányba szeretnék lépéseket tenni. Egy ilyen alkalmazás esetén több követelménynek is eleget kell tenni: megnyerő külső, könnyű kezelhetőség, teljes funkcionalitás és stabil működés.

A feladat megvalósításához kliens oldalon, a rendkívül elterjedt, és gyors ütemben fejlődő iOS platformot választottam, figyelembe véve annak legutóbbi változtatásait, melyek bár drasztikusan átformálták megjelenését, egyúttal egyszerűbbé tették a látványos, de könnyen használható alkalmazások készítését. A feladat szerver oldali megvalósítása a modern, előremutató szemléletnek megfelelően számítási felhő alapú szolgáltatásokra támaszkodik, amely szintén egy nagy népszerűségnek örvendő, dinamikusan fejlődő ágazat, tele új kihívásokkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.