pénzügyi szolgáltatásokat támogató iOS kliens fejlesztése objectivec alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobil bankolás az elmúlt években egyre elterjettebbé vált és továbbra is folyamatosan fejlődik. A dolgozat célja egy ipari megrendelésre készülő banki mobilalkalmazás iOS platformra történő fejlesztésének bemutatása.

A kliens alkalmazás nem csak iOS-en, hanem Androidon is fejleszés alatt áll. Bár a dolgozat fókusza az iOS verzió, fontos megkötés, hogy a funkcionalitást tekintve a két applikációnak meg kell egyeznie és csak apróbb, főleg a felhasználói felületet érintő eltérések megengedettek.

Dolgozatomban röviden bemutatom a szoftverfejlesztésről szerzett általános tapasztalataimat, illetve a mobilpiac dolgozatom írásának idejébeni helyzetét.

Ezután ismertetem azokat az eszközöket, amiket munkám során megismertem és használtam.

Mivel felhasználók az alkalmazásról alkotott ítéletüket gyakran annak kinézete alapján hozzák meg, ezért kulcsfontosságú a felhasználói felület megfelelő testre szabhatósága és letisztultsága. Dolgozatomban bemutatom, hogy ezt az alkalmazás hogyan éri el, illetve egy ehhez kapcsolódó általam végzett fejlesztést is bemutatok.

Ismertetem a Public Key Infrastructure-t, valamint az ehhez kapcsolódó fejlesztési feladataimat.

Dolgozatomban végén pedig bemutatom (szintén saját tapasztalatok alapján), hogy hogyan zajlik az alkalmazás testreszabása egy adott megrendelőnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.