0-24 videó adáskijátszó és adáslebonyolító rendszer fejlesztés

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A legtöbb televízó stúdió rendelkezik valamilyen platformmal, ahol az elkészített tartalmakat eljuttatják a nézőkhöz. Ezek a szervezetek többféle adáskijátszó és adáslebonyolító rendszert használnak ahhoz, hogy folyamatosan tartalmat tudjanak szolgáltatni. Nemzeti televízióknál ezek nagyon komplex és drága rendszerek, azonban a kisebb televíziók (például városi tévék) ugyancsak rendelkeznek a saját megoldásaikkal a probléma megoldására.

A Budavári Schönherz Stúdió egy kicsi egyetemi stúdió, amelyet egyetemi hallgatók üzemeltetnek. A stúdiónak hetente élő adása és mostanában heti magazinműsora van, amelyet előre rögzít és időzítve ad le adásában. Ennek a hetente jelentkező műsornak a lejátszása automatizálható, így nem igényel emberi beavatkozást az indítás.

Szakdolgozatomban megemlítek néhány automatikus adáskijátszó és adáslebonyolító rendszert, amelyek jelenleg is elérhetőek a piacon. Bemutatom a stúdió igényeit, amiből elkészítem a stúdió számára optimális szoftver specifikációját.

Dolgozatomban végigveszem a tervezés és implementáció egyes lépéseit, mindezt diagramok és példák segítségével. Külön kiemelem azt a tartalomgeneráló algoritmust, amely tartalommal tölti fel azokat az időszakokat, amikor nincsen sem élő adás, sem időzített műsor.

Az implementáció után bemutatom, hogyan teszteltem a program működését, és egy rövid felhasználói kézikönyvben bemutatom a program használatát. Szakdolgozatomat néhány továbbfejlesztési ötlettel zárom az elkészült rendszerrel kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.