8-bites mikroprocesszoros rendszer viselkedési HDL leírásának verifikációja az eRM módszertan alapján

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Horváth Péter
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Fontos, hogy elektronikus eszközeink, amelyeket használunk akár az ipari automatizálásban, akár a mindennapi életünk során, az megbízhatóan működjön. Ezekben a berendezésekben használt digitális áramkörök olyan komplexitással rendelkeznek, melyeket már nem lehet a hagyományos irányított teszt alapú megközelítéssel ellenőrizni. Ezen okból kifolyólag jelentek meg olyan módszerek, melyek automatizálni, egységesíteni és produktívvá kívánták tenni a verifikációs folyamatot.

Ezen diplomatervben az UVM módszertan és az e nyelv alkalmazásával fogom bemutatni egy 8-bites mikroprocesszoros rendszer verifikálásának folyamatát. Először egy rövid elméleti áttekintést fogok adni az UVM-ről és az e nyelvről. Utána bemutatom az általam tervezett, VHDL hardver leíró nyelven készült rendszert. Be fogom mutatni a verifikációs terv és verifikációs környezet részletes felépítését. Bemutatom a felhasznált teszteket és az elért eredményeket.

A továbbfejlesztési lehetőségeket és szerzett tapasztalatokat a dolgozat végén fogom tárgyalni. Végül összegzem az egy éves munka során elvégzett feladatokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.