AGV-rendszer mobilis egységének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Ipari környezetben különféle terhek mozgatására gyakran használnak autonóm mobilis robotokat alkalmazó AGV-rendszereket, melyek a futószalag-rendszereknél rugalmasabb és gyakran kedvezőbb költségű megoldást jelentenek. Az AGV-rendszerek mobilis egységei egy előre kijelölt útvonalon haladnak, irányítórendszerük legfőbb feladata az útvonalat kijelölő pálya érzékelése és követése. Jelen szakdolgozat egy modell méretű, induktív vezetésű AGV-rendszer mobilis egységének megvalósítását ismerteti.

A dolgozat első része az induktív pályakövetés elvét, illetve az azt megvalósító szenzorrendszer felépítését ismerteti. Részletesen bemutatja az érzékelő egységet alkotó rezgőköröket, egyenirányító- és szűrőkapcsolásokat, valamint a gerjesztés hiányát figyelő áramkört.

A szakdolgozat második része a mobilis robot meghajtását szolgáló megoldásokat, illetve a pályakövető szabályozásért felelő fedélzeti vezérlőegység szoftverrendszerét ismerteti.

A dolgozat a tervezés menete mellett az elkészült és beültetett áramköröket is bemutatja. Az elért eredményeket részletes tesztleírások igazolják.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.