AUTOSAR kompatibilis CAN Driver modul készítése AURIX TC2xx TriCore mikrokontroller családhoz

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A folyamatosan fejlődő technológia révén elérhetővé váltak egyre nagyobb teljesítményű és hardveres támogatást nyújtó mikrokontrollerek. Az egyre összetettebb funkcionalitásokat megvalósító vezérlőegységek támogatására az autóipar szereplői szabványos interfészt alkottak, létrehozva ezzel az AUTOSAR szabványt. A szabvány megkönnyíti a különböző gyártók termékei közötti csere lehetőségét a vevő számára, és lehetőséget nyújt egyes funkcionalitások magasabb szintű tervezésére.

Jelen dokumentum egy AUTOSAR szabvány szerint megírt, CAN FD protokollt is támogató CAN Driver modul megtervezésének és C nyelven történő implementációjának a bemutatását tartalmazza, egy, a fent említett komplexitású mikrokontrollerre, az AURIX TC26xx-re. A Driver rétegnek a szabvány által definiált konfigurációs felülettel és interfésszel kell rendelkeznie. A szakdolgozat magában foglalja továbbá az előbb leírt Driver modul illesztésének megtervezését és megvalósítását a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. által használt middleware CAN kommunikációs réteghez.

A dolgozat lezárásaként különböző hardveres és szoftveres tesztek bemutatásával, eredményeinek értékelésével kívánom igazolni a korábban már említésre került, általam megvalósított szoftverkomponensek biztonságos és hatékony működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.