Adatbázis replikációs megoldások mobil platformokon

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Ferenc
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat célja, hogy bemutassa az adatbázis replikáció nyújtotta lehetőségeket elsősorban a mobilplatformokra fókuszálva, egy esettanulmányon keresztül. Ehhez definiálom az adatbázis illetve a replikáció fogalmát, s vázolom, milyen adatbázis kezelők léteznek a mobilplatformokon.

Ezután beletekintünk abba, hogy az asztali platformok esetében a nagyobb cégeknek milyen megoldásaik léteznek az adatok replikálására szerverek között. Elemzem továbbá, a replikáció nyújtotta problémákat, különös tekintettel az elsődleges kulcs generálásának lehetőségeire, illetve az ütközések fajtájira és mutatok pár egyszerű algoritmust az ütközések feloldására is.

Bemutatásra kerül a Sybase SQL Anywhere programcsalád Mobilink fantázianévre keresztelt mobil szinkronizációs megoldása, illetve azok a technológiai megoldások, amikkel a Sybase válaszolt a korábban már bemutatott replikációs problémákra. Először pusztán technikai illetve technológiai megközelítésből elemzem a problémát, később pedig a LeadSystem Kft. SFA rendszerén is bemutatva egy-egy aspektust.

Megtekintjük a JumpMind SymmetricDS alkalmazását is, először, mint technika, később pedig a Mobilink-hez hasonlítva, elemezvén az egyes rendszerek előnyeit, illetve hátrányait. Rövid bepillantást tesztünk a Sales Force Automatization rendszerek világába, amire azért van szükség, hogy a későbbi fejezetekben érthetővé váljanak egyes tervezői döntések. A LeadSystem SFA rendszerének strukturális ismertetése után kísérletet teszek arra, hogy a replikációra használt Mobilink keretrendszert a SymmetricDS keretrendszerre cseréljem

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.