Adatbázis tervezése és megvalósítása helyfüggő webes ingatlan szolgáltatáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban a Java nyelven megírt internetes portálok igen elterjedtek, a J2EE alkalmazások sokoldalú felhasználhatóságának, a beépített szolgáltatások széles körének, valamint az objektum orientált fejlesztésnek köszönhetően.

Egy ilyen alkalmazás elkészítése közben felhasználhatunk számos előre megírt és gyakran használt komponenst, szolgáltatást és keretrendszert, amelyekkel a fejlesztés gyorsabbá és hatékonyabbá tehető, így a segítségükkel több figyelmet tudunk fordítani a konkrét feladat megoldására.

A szakdolgozatomban egy ingatlankereső és hirdetés feladó webes alkalmazás és a hozzá kapcsolódó adatbázis megtervezése és kivitelezése a feladatom, melynek során bemutatom a tervezés és kivitelezés részleteit, fontosabb mérföldköveit, valamint a felhasznált technológiákat (ejb3, spring mvc, objektum-relációs leképzés). A szokásos funkciók mellett, a portálon található adatokat és funkciókat elérhetővé teszem külső kliensek (mobiltelefonok) számára is, így lehetőség nyílik mobilos kliensek fejlesztésére, a portál eléréséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.