Adminisztratív felület generálása Entity Framework Model API alapján ASP.NET-ben

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egyedi weboldalak készítése során rendszeresen felmerülő feladat az üzleti objektumok egy részének, például a törzsadatoknak, megjelenítésére és módosítására alkalmas felület készítése. Ez a feladat egyetlen üzleti objektum típus esetén tartalmaz programozási kihívást, a többi típusra repetitív, ellenben összeségében nagy programozási erőforrást igényel.

A dolgozat célja a fenti feladat általános, keretrendszer jellegű megoldásának bemutatása, mely lehetővé teszi, hogy a programozási erőforrások nagyobb részét lehessen az adott egyedi üzleti logikák megvalósítására fordítani. Az .NET Core Entity Framework DbContext.Model tulajdonságából kinyert adatbázis metaadatok birtokában ez lehetséges, például ASP.NET Core Mvc technológia felhasználásával, melyekre épül a dolgozatban bemutatott megoldás.

A bemutatott keretrendszer nem tekinthető egy mindenre kiterjedő, teljes terméknek, azonban a dolgozat bizonyítja, hogy lehetséges ilyet létrehozni. Termékké tovább fejlesztve hasznos fejlesztői eszközt adhatna a megoldás, az ASP.NET fejlesztői közösség számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.