Agilis projekt vezetését támogató eszköz fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre elterjedtebbek az agilis módszertanok, mint például a Scrum vagy Kanban termékfejlesztési keretrendszer. Domináns szerepet képvisel több szoftvergyártó cég körében, de a nem szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalatok eszközkészletében is megtalálható.

Ahhoz, hogy egy agilisan működő cég hatékonyan bírja elvégezni az adott termék, vagy projekt fejlesztése során felmerülő feladatokat, ajánlatos egy erre a célra kifejlesztett eszközt használnia, amellyel megfelelően tudja a feladatait rendszerezni, priorizálni, nyomon követni. Egy megfelelő termék átláthatóvá teheti a projekt elvégzéséhez előreláthatólag szükséges feladatokat, ezáltal tervezhetővé, becsülhetővé téve azt.

Dolgozatomban a ScrumMate projektmenedzsment alkalmazás elkészítése közben felmerülő főbb fejlesztési feladatokat ismertetem, és kitérek a főbb fejlesztési döntésekre, valamint bemutatom az alkalmazás működését, felhasználói felületét. Kitérek a Continous Delivery és a Continous Deployment folyamatok ismertetésére, és bemutatom a ScrumMate fejlesztése során kialakított Continous Delivery folyamatot, de mindezek előtt ismertetem a lean szemléletet, valamint a Scrum keretrendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.