Akusztikus hullámterjedést vizsgáló mobilalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság szinte minden mobiltelefonban több lehetőség rejlik az egyszerű telefonhívásnál vagy sms küldésnél. Teljesen természetes már számunkra, ha egy eszköz kamerával, wifi adapterrel és egyéb olyan extrákkal, illetve szenzorokkal van ellátva, melyek egy hívás lebonyolításához nem szükségesek, de a növekvő felhasználói igényeket kielégítik, illetve lehetővé teszik ezen eszközök más területen történő alkalmazását is.

A rendelkezésre álló érzékelők számos látványos fizikai kísérlet megvalósítását is biztosítják, melyek közül néhányat android operációs rendszert futtató eszközökön demonstrálok. Az androidos okostelefonok népszerűségének köszönhetően, a kísérletek otthon is könnyen elvégezhetőek.

Szakdolgozatomban bemutatom a kísérleteket befogadó keretrendszert és annak mechanizmusát a telefonon, a számítógépen indítható, az adatokat megfelelő formában megjelenítő alkalmazást, a közöttük történő kommunikációt. Célom hogy egy olyan áttekinthető leírást adjak, mely segítheti a szerkezet megértését egy esetleges bővítés során.

Három kísérlet került megvalósításra. Ezek közül az első kettő a mikrofon segítségével gitár hangolására illetve telefonok közti távolságmérésre, utóbbi pedig a telefon magnetométere segítségével az áramerősség mérésére alkalmas.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.