Alkalmazás fejlesztése Universal Windows Platformra ipari környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Windows 10-es rendszerrel a Microsoft teljesen új alapokra szeretné helyezni a számítástechnikát. A felhasználók köré épülő szolgáltatások központjaként tekint az új Windowsra, nem pedig mint különálló operációs rendszerre. Ennek alapfeltétele egy olyan platform, ami készüléktípusokon átívelve képes ugyanolyan szintű szolgáltatást nyújtani. Ezért megalkották az Univerzális Windows Platformot (UWP).

Az UWP lényege, hogy egy szolgáltatás az összes lehetséges felhasználó által használt okos eszközön ugyanolyan élményt nyújt. Ehhez a különböző készülékek által támasztott elvárásokhoz idomulnia kell. A készüléktípusok fizikailag is eltérnek egymástól, valamint a velük kapcsolatos használati szokások is mások.

A szakdolgozat keretein belül létrehozott alkalmazásnak a felhasználók által támasztott elvárásoknak kellett megfelelnie, az UWP platform nyújtotta lehetőségeket kihasználva. A program írásának a célja az volt, hogy megismerkedjek a platformmal, és megtudjam mennyire képes megfelelni a széles készüléktámogatás követelte elvárásoknak.

A feladat elkészítésekor beépített vezérlőket használtam fel, hogy megállapítsam mennyire képes a rendszer magától idomulni a megváltozott viszonyokhoz. A platform határait azzal feszegettem, hogy még nem támogatott (nem a Microsoft, hanem más fejlesztők által készített) vezérlő típusokkal mennyire képes együtt működni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.