Alkalmazásfejlesztés Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobil eszközök életünk minden területén jelen vannak, legyen szó akár magánjellegű, akár üzleti felhasználásról. Nyilvánvaló, hogy minden cég igyekszik a területben rejlő lehetőségeket kiaknázni, így kívánva elérni céljaikat. Nincs ez másképp a fordítástámogató rendszerek esetében sem, melyek a fordítási munkák elvégzését hívatottak könnyebbé és hatékonyabbá tenni.

Ilyen fordítástámogató rendszer a Kilgray Technologies által készített memoQ is, mely felhasználóinak bármikor szükségük lehet rá, hogy az általuk használt kedvenc funkcióikat könnyedén elérhessék, és így például időben értesülhessenek a rendelkezésre álló feladatokról, vagy akár a zsebükből hozzáférjenek több tízezer oldalnyi szótár tudásához és ebben pillanatok alatt képesek legyenek keresni.

Erre tudna megoldást nyújtani egy népszerű mobil platformra készített kliens alkalmazás, melyen keresztül a legszükségesebb funkciókat a felhasználók bárhol, bármikor képesek lehetnének elérni. Dolgozatom során egy, a memoQ fordítástámogató rendszerhez integrálódni képes androidos kliens alkalmazás készítésének lépéseit mutatom be, a követelmények meghatározásán keresztül, az architektúra kialakításán át, tárgyalva az implementációs részleteket és a megfelelő tesztstratégiát.

Reményeim szerint az elkészült alkalmazás eléri a célját és könnyebbé tudja majd tenni a memoQ felhasználóinak munkáját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.