Alkalmazásfejlesztés Samsung Smart TV platformon

OData támogatás
Konzulens:
Bartalis István Mátyás
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az okostelefonok, tabletek elterjedésével, a felhasználók számára megszokott lett eszközeik személyre szabhatósága, könnyű kezelhetősége, valamint a számukra hasznos alkalmazások egyszerű keresése és telepítése. A televíziózás eddigi előrelépései a nagyfelbontás (HD) és a háromdimenziós megjelenítés (3D) után – a telefonokhoz hasonlóan – elérkezett arra a pontra, hogy kilépjen a megszokott keretek közül, és már ne csupán a TV nézés élményét nyújtsa, hanem annál valamivel többet.

Az időjárás alkalmazások minden okos platformon megtalálhatóak. Emiatt tűztem ki szakdolgozatom céljául egy magyar, Smart TV-re készített időjárás alkalmazás megvalósítását.

Az alkalmazás ötvözi a már fellelhető időjárás applikációk funkcióit. Az aktuális időjárás megjelenítésén kívül többek között előrejelzés is szerepel, melyek beszédszintetizátor segítségével meg is hallgathatóak. A használat megkönnyebbítése érdekében az alkalmazás többféle módon irányítható; távirányítóval, a Samsung TV által kínált gesztusvezérlés segítségével, vagy hangvezérléssel, amely direkt erre a célra készített Android alkalmazáson keresztül valósul meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.