Alkalmazásfejlesztés Windows Phone 7 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Vajk Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság az élet elképzelhetetlen telekommunikáció nélkül. Egyre elterjedtebbé vált a mobilinternet, valamint az okos telefon és azok köré épült szolgáltatások. Behálózza az embert az internet világa, mindenki egyre hamarabb akar hozzájutni az információhoz. A tájékozódás is egyre fontosabb szerepet tölt be az emberek életében, ezért integrálnak különböző helymeghatározási lehetőségeket is a készülékekbe.

Egyre több gyártó hoz létre okos telefont, és egyre több fajta mobil operációs rendszer létezik a világon. Összességében elmondható, hogy ma már egy okos telefonra olyan szemmel lehet tekinteni, mintha az egy apró hordozható különböző egyedi funkciókkal felszerelt számítógép lenne. A Microsoft sem akart lemaradni a többi vetélytárstól, ezért újragondolta a saját okos telefon platformját, és így született meg a Windows Phone 7. A platform meglehetősen új a többi versenyzőhöz képest, viszont folyamatosan zárkózik fel a legújabb telefonjaival.

A dolgozat fő témája, hogy bepillantást nyerjünk a Windows Phone világába, programozási sajátosságaiba. Megtárgyaljuk az MVVM tervezési mintát egy több modulból álló alkalmazáson keresztül. Betekintést nyerünk a Silverlight technológiába, háttérszolgáltatások indításába. Továbbá megismerkedünk a Bing Map térkép-szolgáltatással is. A telefon játék fejlesztés keretrendszere, az XNA is bemutatásra kerül, valamint Facebook integrációra is látunk példát. Az alkalmazás támogatásához elkészült egy szerver oldal is, amely többek közt Push értesítések küldésére alkalmas.

Az alkalmazás neve TelekomAppWP7, amely három különálló modulból áll. Ebből két modul elkészítésére a Magyar Telekom Nyrt. adott megbízást, viszont a harmadik egy saját ötlet alapján született, amelyen keresztül a telefon egyéb programozási lehetőségeit ismerjük meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.