Általános célú vezérlőegység tervezése ARM mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban rohamos fejlődésnek indultak az érintőpaneles kijelzős készülékek, s a technológia képviselői, mint például a mobiltelefonok, a tabletek, sőt, lassan a számítógépek és a televíziók is egyre inkább tért hódítanak életünkben. Ezen rendszerek alapját egy újfajta megoldás, az úgynevezett Syste-on-Chip képzi, miszerint a gyártók próbálnak mindinkább egy lapkára sűríteni teljes logikai rendszereket, így egy chipen belül találhatjuk meg többek között a CPU-t, a GPU-t, a memóriablokkokat is, valamint az ezekben fellelhető processzorok alapjait rendszerint egy ARM architektúrára épülő mikrokontroller képezi.

Az elektronikus eszközök átszövik mindennapjainkat, s a kényelem növelése érdekében manapság már szinte mindenhez távirányítót használunk. A kerti kapuhoz, a Hi-Fihez, a televízióhoz, a garázskapuhoz mind-mind különböző eszközöket kell igénybe vennünk, egy univerzális vezérlőegység létrehozásával azonban egy alapvető álmot teljesíthetünk be. A több interfészen (infravörös, rádiófrekvenciás) is kommunikáló modul egy ARM mikrokontroller köré épül, valamint színes érintőpaneles kijelzővel van ellátva, így biztosak lehetünk felőle, hogy kereskedelmi forgalomba kerülve akár a piacon is megállná a helyét.

Céljaim között egy olyan eszköz létrehozása szerepel, amely továbbfejlesztés szempontjából kitűnő távlatokat nyit, s amely által eddig megszerzett ismereteimet egy magasabb szintre emelhetem, a legmodernebb technológiák és a manapság leginkább használt kommunikációs protokollok megismerése által pedig tudásomat elmélyíthetem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.