Android alkalmazások felhasználói felületének automatikus generálása Photoshop prototípus alapján

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkra a mobil eszközök jelentős szerepet játszanak az életünkben. Számuk ugrásszerűen növekedett az elmúlt években, és a piac bővülése még mindig folyamatos. A növekedés oka többek között az eszközök képességeinek bővülése. Ma már szinte mindenre létezik egy applikáció.

Az egyre több mobil eszközzel együtt egyre több platform is megjelent. Jelenleg a legnagyobb részesedéssel rendelkező mobil platform az Android. A piac több mint felét uralja. Alkalmazásboltjában 1.000.000-nál is több alkalmazás elérhető. Ezen alkalmazások nagy részénél nem ugyanaz a személy tervezte meg a felhasználói felületet, mint aki implementálta az alkalmazást. A tervek többnyire valamilyen rajzolóprogram használatával készülnek egy grafikus által. A piacon jelenleg több rajzolóprogram is elterjedt a grafikusok körében, amelyek közül a legtöbbet használt és a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező az Adobe Photoshop[3].

Mivel a fejlesztők nem rajzolóprogram használatával készítik el az alkalmazásaikat, és jelenleg nem létezik olyan eszköz, amely használatával automatizáltan tudnának a piacvezető rajzolóprogram kimenetéből működő felhasználói felületet generálni, ezért a fejlesztés során többször kell a kinézetet létrehozni ezzel időt vesztegetve.

A felvázolt problémának és a piaci részesedések ismeretében a szakdolgozatom célja egy olyan eszköz elkészítése, amely egy előre definiált struktúra alapján létrehozott PSD fájlt képes automatizáltan feldolgozni. A feldolgozás alatt a struktúra alapján egy platformfüggetlen modellt létrehozni, majd a modellből egy Android alkalmazás működő, azonnal használható, platformfüggő felhasználói felületét előállítani. Az eszköz célja hogy használatával a programozónak a felhasználói felülettel ne, csak a működéssel kelljen foglalkoznia, ezzel időt és pénzt spórolva egy mobil projekt során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.