Android frontend készítése mobil robotikai alkalmazásokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Varga Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék évek óta résztvevője az Eurobot nemzetközi robotversenynek. A verseny során a robotoknak minden évben más feladatot kell megoldania, így a résztvevőknek évről évre újra kell tervezniük robotjaikat a siker érdekében.

Ebben a dolgozatban bemutatásra kerül egy Linux-alapú robotokkal kommunikálni képes Android táblagépekre fejlesztett frontend elkészítése. A szoftver fejlesztése során elsődleges szempont volt, hogy a robotoktól begyűjtött adatokat könnyen értelmezhető, átlátható formában prezentáljam. Nagy hangsúlyt fektettem emellett arra, hogy a kódbázis az Eurobot versenytől függetlenül készült, Linux-alapú robotok esetén is – minimális módosításokkal – használható legyen.

A dolgozat első részében ismertetem a fejlesztés során használt hardvereket és azok operációs rendszereit. Ezután elemzem az elkészült szoftver felépítését, bemutatva azokat a fejlesztési diszciplínákat, melyeket a feladat megoldása során követtem. Bemutatásra kerül az elkészült program felhasználói felülete is. Végezetül a teljesen elkészült rendszer tulajdonságait elemezve következtetéseket vonok le, és megvizsgálom a rendszer továbbfejlesztési lehetőségeit is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.