Anime információs alkalmazás a Windows 8 és a Windows Phone 8 képességeinek demonstrálására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjaink kommunikációs forradalmának egyértelmű terepe a folyamatosan táguló internet. Bárki oszthat meg híreket és tölthet fel tartalmakat. Egy másik fontos tényező, hogy felhasználók már nem csak otthoni asztali számítógépüket szeretnék használni. A mobilitás korunk egyik kulcsfogalma, ami az informatika terén egy iránymutató elv lett. Okostelefonok, táblagépek és egyéb eszközök, amelyeket felhasználók milliói használnak a nap bármely időszakában. Az, hogy szinte minden eszköz valamilyen internet kapcsolat segítségével folyamatosan szinkronizálja adatainkat, lehetővé teszi, hogy teljesen lényegtelen, hogy otthoni PC-n használjuk kedvenc alkalmazásunkat, vagy útközben a telefonunkon. A felhasználók igényeit egyszerűen meg lehet fogalmazni: bármikor és bárhol el tudják érni adataikat és tudjanak informálódni a világhálón keresztül.

Az előbb leírt igényeket folyamatosan követi minden nagyobb informatikai eszközt és szoftvert gyártó cég. Ez alól a Microsoft sem kivétel. A legújabb operációs rendszerük, a Windows 8 az új igényeket hivatott kielégíteni. Az átdolgozott külső a táblagépek irányába viszi el az alkalmazásokat. A megjelenés mögött óriási innovatív fejlődések rejlenek. A Windows Phone 8 mobil operációs rendszer is ezt az innovatív irányt követi. A különböző platformok közötti átjárhatóságnál nem csak a felhasználói szempontok a legfontosabbak, hanem a fejlesztőket is figyelembe kell venni.

A szakdolgozat bemutatja általam készített mintaalkalmazások segítségével, hogy milyen újítások és lehetőségek rejlenek az új platformok mögött. Emellett bemutatásra kerül a platformok közötti különbségek, hasonlóságok, előnyök ás hátrányok felhasználó és fejlesztői szemszögből is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.