Aruba WiFi technológia teljesítmény vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A wireless technológia az utóbbi több mint 20 évben óriási fejlődésen ment keresztül. Szerepe az egyre több vezeték nélküli eszköz használatából fakadóan jelentősen megnőtt, nehéz lenne elképzelni, hogy bármelyik városban vagy akár már egy faluban ne észleljünk egy időben több SSID-t tetszőleges pontokon.

A dolgozat célja, hogy specifikusan bemutassa az Aruba Networks wifi megoldásait illetve egy átlagos felhasználó szemszögéből egy kontrolleres Aruba architektúra teljesítmény vizsgálatát.

A szakdolgozatot 7 nagyobb fejezetre bontottam. Az első részben általában kifejtettem, hogy jelen pillanatban milyen wifi architektúrális megoldások léteznek. Ezt követi az Aruba Networks wifi megoldásainak a részletesebb bemutatása, egyes tulajdonságokat mélyebben is kifejtettem. Itt a gyártó honlapján található leírások illetve a hozzá tartozó fórumok adnak alapot egy átfogóbb kép megalkotásához. A téma nélkülözhetetlen részét alkotja az egyes módszerek leírása, ahogy ezeket a teljesítmény értékeket ki lehetett mérni. Ebben a fejezetben több metódust is bemutatok. Miután összeállnak a módszerek a mérő környeztet meg kell tervezni és ki kell gondolni, hogy milyen alkalmas helyeken célszerű elvégezni a méréseket. Ezekhez demó eszközöket használok 2 db IAP-105 és egy Aruba 620 controller-t. A mérő környezet felállítását követően a méréseket elvégezem úgy, hogy azok más gyártók hasonló eszközein elvégezhetőek legyenek. Végül összefoglalom a kapott eredményeket és kiértékelem a mérés eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.