Autóelektronikai modulok fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomamunkám témája autóelektronikai modulok fejlesztése volt. Ezen belül egy infrás köridőmérést lehetővé tevő eszközök kerültek megvalósításra. Ez magában foglalja az infra adót és vevőt, a tápellátást valamint a konfigurálást biztosító modulokat. Ezek a modulok egy még nagyobb eszközcsalád elemei lesznek, amelyek egy közös buszrendszeren kommunikálhatnak majd egymással. Feladatom volt továbbá a kommunikációs busz koncepciójának megalkotása.

Diplomamunkám első fejezetében bemutatom a köridőmérés alternatív megoldásait, részletesen indoklom az infra alapú időmérés alkalmasságát. Ezt követően a piacon jelenleg kapható hasonló eszközök tulajdonságait tekintem át.

Egy bevezető fejezet a professzionális elektronikus termékek fejlesztésének módszerével foglalkozik, amely iránymutatóként szolgál a tervezés hátralévő részében. A hardverfejlesztés fejezetben kitérek az egyes alkatrészek méretezésének kérdéseire, a tápintegritás és jelintegritás problémáira és további számos szempont figyelembevételére. A hardver és szoftverfejlesztést összekötő fejezetben a buszrendszer kritériumait és tervezési szempontjait mutatom be. Diplomamunkám hátralévő részében a szoftverfejlesztéssel foglalkozom, először a beágyazott, majd a kliensoldali programokkal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.