Autófedélzeti számítógép régi autókhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Benesóczky Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomatervezés feladatom egy régebbi autókba illeszthető fedélzeti számítógép tervezése volt, mely a mai autókban megtalálható kényelmi funkciók egy részét valósítja meg. A megtervezett rendszerben az alábbi funkciókat valósítottam meg: pillanatnyi fogyasztás kijelzés, átlagfogyasztás kijelzése az összes megtett úton, átlagfogyasztás kijelzése nullázható útvonalon, megtett távolságok kijelzése, tankban levő benzinmennyiség kijelzése, nyomkövetésen alapuló lopásgátló rendszer, időkijelzés, hőmérséklet kijelzés. A feladat megoldását egy konkrét autótípushoz igazítottam, de kis módosításokkal egyéb járművekben is felhasználható a terv. Rendelkezésemre egy 2003-as évjáratú Suzuki Wagon R+ személygépkocsi állt.

A dolgozat bemutatja a hardver és szoftvertervezés folyamatát az alkatrészek kiválasztásától egészen a szoftverelemek bemutatásáig.

A feladat elkészítése során igyekeztem megismerkedni az autóiparban alkalmazott technológiákkal és a lehetőségekhez mérten alkalmazni a megoldás során.

A dolgozat kitér az autókban alkalmazott jelenlegi megoldásokra, összehasonlítja azokat a megtervezésre kerülővel. A tervezési leírás végén értékelem a megtervezett eszközt, szólok néhány szót a továbbfejlesztési irányokról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.