Autós-utas közvetítő webes alkalmazás készítése ASP.NET-es platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dávid Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai modern világ egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés. Ennek hatásai már meg is jelentek az időjárásban. Ahogy mindenki tapasztalhatja, egyre gyakrabban fordulnak elő olyan időjárási jelenségek, melyek régen nem voltak jellemzőek. Gondolok itt az árvizekre, földrengésekre, tornádókra, jégesőre. A tudósok szerint ennek oka a nagymértékű környezetszennyezés. Többféle formája létezik a szennyezéseknek, ilyen az autók által kibocsátott kipufogógázok okozta környezetszennyezés.

A diplomamunkámban erre a szennyezési fajtára szeretnék egy egyszerű megoldást bemutatni. Ennek lényege, hogy megnöveljük a városok közti utazások során a személyautók kihasználtságát. Ez több szempontból is hasznos lehet mindenki számára. Egyik ilyen, hogy az utazás költsége nagymértékben csökkenthető, azáltal, hogy több személy között oszlik el az üzemanyagköltség. Másrészt jóval kisebb környezeti terhelést jelent, ha öten utaznak egy autóval, mintha mindenki külön autóval menne. Ehhez viszont szükség van egy kommunikációs csatornára.

Célom egy olyan webes alkalmazás készítése, mely megvalósítja ezt a kommunikációs csatornát. Az alkalmazás megvalósítása során fontos szerep jut az egyszerű és könnyen érthető felület kialakításának.

A diplomamunkám ismertetése során ki fogok térni ez egyes funkciókat megvalósító oldalak részletes bemutatására. Be fogom mutatni a felhasznált fejlesztői technológiát és környezetet. Valamint kitérek a majd a továbbfejlesztési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.