BOOKTERA: Online könyvcserélő alkalmazás MVC4 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A célom egy korszerű weboldal korszerű keretrendszerben való megvalósítása volt, amikor ezt a témát választottam a szakdolgozatom témájává. Kliens oldali technológiák (JavaScript, jQuery) alkalmazásával, az oldalba vitt interaktivitással igyekeztem növelni a felhasználói élményt. A szerver oldali technológiák közül az ASP.NET MVC 4 –re esett a választásom; ez volt a legfrissebb verzió ebben a keretrendszerben a szakdolgozat írásom kezdetén.

Ezt a weboldalt, bár valós környezetbe nem kerül, igyekeztem már a tervezés fázisától úgy alakítani, hogy piacképes legyen, valamint helyt álljon a napjainkban egyre jobban előtérbe kerülő újrahasznosítás kérdésében meglévő könyvek eladása/cseréje révén; de ne feledkezzen el a gyártásról sem: kedvezményekkel próbálja meg a szerzőket/kiadókat is az oldal használatára csábítani.

A következőkben ismertetem a szakdolgozatom felépítését. A „Technológiai áttekintés” fejezetben szót ejtek a felhasznált technológiákról; elsősorban az újdonságaikra fektetve a hangsúlyt, hiszen az 1.0 –ás verziójuk már jó ideje piacon van. A „Követelmények” fejezetben a felhasználó szemével nézve követelményelemzést végzek; az oldal funkcióit három nagy csoportra osztva (listázó, tranzaktáló, profil). Ezt követően az „Elemzés, tervezés” fejezetben előbb részletesen kielemzem az összes funkciót teljesség és konzisztencia szempontjából; majd ismertetem az adatbázist és a tervezés főbb lépéseit. A „Megvalósítás” fejezetben a legfontosabb funkciók implementációjának részletes bemutatására kerül sor; forgatókönyv szerű végigjárásban, az oldalról vett képernyőképekkel, a forráskódból vett részletekkel illusztrálva. Végül az „Összegzés” fejezetben értékelem, mennyire sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, mi mindent tanultam a fejlesztés során; és szót ejtek jövőbeni továbbfejlesztési tervekről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.