Banki szolgáltatások implementálása iOS platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok elterjedésével egyre nagyobb igény jelentkezik arra, hogy ezeket az eszközöket mindennapi ügyeink intézésére is használjuk. A korral haladó, innovatív bankok is felismerték ezt az igényt, így az alkalmazásboltokban egyre több ilyen jellegű alkalmazás jelenik meg. Mivel ezek az alkalmazások nagyon hasonló sémára épülnek, a szoftverfejlesztő cégek igyekeznek erre jól testre szabható, mégis azonos alapokkal rendelkező termékeket készíteni, melyet az egyes bankok igényeihez igazítanak.

A szakdolgozatom témája egy ilyen alkalmazás fejlesztésébe történő bekapcsolódás, illetve az alkalmazás testre szabása egy konkrét megrendelő számára. A dolgozatomban az iOS platform rövid ismertetése után felvázolom az alkalmazás alapkoncepcióját és a rendszerarchitektúrát, majd ismertetem a projektet felépítő modulokat. Ezek után részletezem a hálózati kommunikáció részleteit, a fejlesztéshez használt eszközkészletet. Bemutatom, hogy a munkám során milyen felületi elemeket használtam, majd részletezem az általam fejlesztett új nézeteket, illetve egy új tranzakciós folyamat fejlesztését is bemutatom.

A szakdolgozat elkészítése során lehetőségem volt egy igazán nagy szoftverprojekt fejlesztési folyamataiba belelátnom és egy nemzetközi csapat hasznos tagjává válhattam. Megismertem a területhez tartozó fogalmakat az azokkal kapcsolatos szoftverkomponensek fejlesztése során.

Fontos megjegyeznem, hogy az alkalmazás fejlesztésével kapcsolatban sok részlet üzleti titoknak minősül, így nem mindenhol tudtam az implementációs részletekről azok teljes mélységében beszámolni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.